Underbar dag i Bryssel

Min dag här i Bryssel har varit helt underbar. Jag åkte sightseeing med Kristina, Klas och Fredrik. Eller vi åkte sightseeing ett litet tag för vi bestämde oss för att gå av vid Atomium nämnligen detta byggnadsverk som skapades inför världsutställningen i Bryssel 1958. Atomiums form är analog med en enhetscell (i detta fall den minsta upprepade kubformade enheten) ur en järnkristall, förstorad 165 miljarder gånger. Den var mycket större än vad jag trodde den skulle vara. Varje sfär är 18 m i diameter!



Efter att ha sett detta byggnadsverk såg vi något som såg märkligt ut.. Det såg ut som en kommunistisk byggnad av något slag..


Vi var så nyfikna så vi gick närmare och kom fram till att det var en mässhall och denna veckas mässa handlade om MAT! Vilken tur vi hade! Alltså det var helt fantastiskt med korvar och ostar och allt möjligt men höjdpunkten var när vi fick prova massa vin (!). Det var en tysk man som plockade fram så goda viner. Det slutade med att vi alla fyra naturligtvis beställde fem lådor med vin tillsammans haha och jag och Fredrik som ska flytta tillbaka på måndag... Men det kanske går att lösa på något sätt (funderar att bjuda på detta delikata, lyxiga vin på nyårsmiddagen/festen iår).
Jag köpte även en stor bit fransk nougat men jag lyckades inte ta kort på den och inte heller på vinet men iaf detta


Korvar

Hummer och krabbor (mums)


Det finns inte många bankomater i denna stad med mässan hade en bankomatbuss minsann!

Dom hade matchat kullerstenarna med en kullerstensmatta..

Klas hann precis köpa det köttet han ville köpa innan ett av båsen stängde


Dagen började annars med en våffla (kommer faktiskt sakna våfflorna)

Sen kollade vi på en kyrka som hette St Jacob, så här såg den ut på utsidan




Vid en rondell vid kyrkan finns även dessa som är gjord av en konstnär som jag nu glömt namnet på.. (Väldigt stora)



Väldigt nära där vi bor står Leopold den andre och vakar så det känns ju tryggt...


Efter vi hade varit på mässan insåg vi att våran buss inte gick längre så vi fick ta kollektivtraffiken tillbaka in till stan och DÅ SÅG JAG KANSKE DET ÄCKLIGASTE JAG SETT I MITT LIV (om man inte tänker på den gång jag var på en känd snabbmatsresturang i London och såg nedsmetat bajs på en hel toalettstol) nämnligen en hemlös man (tror att han var det) som hade en liten trasig hand om man säger så.. Först trodde vi att det stack ut en gren genom hans hand men vi kom fram till att vi trodde att det var ett ben från hans hand som stack ut(!) Såret såg geggigt och inflamerat ut och jaaaa jag vet inte vad jag ska säga.. Det var en benbit som stack ut ur mannes hand.. SJUKT

Efter denna hemska resa gick vi genom stan


Discoljus på kungliga biblioteket

Cool gatulampa


Sen åt vi på en underbar gayresturang eller vad man ska kalla det. Ägarna (två killar) var uppenbart gay och dom var fantastiska och maten var god och billig och den ena ägaren ville nog mysa lite med mig.. Han tog på mig och följde med oss ut från resturangen vilket han tydligen inte brukar göra om bara Kristina och Klas ätit där själva.. Haha

En helt UNDERBAR dag i Bryssel och imorgon fortsätter den nog då vi ska åka resten av turen med sightseeingbussen (Har en timme kvar att åka).
Sen på måndag mina damer och herrar så bär det iväg hem igen, vi flyttar hem.

Puss <3

Bilder

Lite bilder från Bryssel

Köpte dessa macarons (jättegoda!) på Pierre Marcolini (högklassigt konditori typ men mest choklad och macarons.!)
Smakerna var (hör och häpna), Limoncello, vanilj, kaffe, Vodka/Melon, Pistache



Lite bilder på byggnader osv






Hittade även lite gratis grejer i affären haha

Puss <3

Mhmm

Jag var ju koreograf och dansare till en modevisning på stadshuset för LOREAL för någon vecka sedan och nu finns det lite bilder att titta på. Gillar att det är RIKTIGA modeller på catwalken och inte wanna be modeller (som kan vara bland det värsta jag vet) Mer bilder kanske läggs upp vid ett senare tillfälle. Bilderna är tagna för LOREAL. Alla rättigheter till dom samt INOA.





Hate

Jag hatar "Modebloggar" och "modebögar" (svårt att skaffa sig en egen stil och sluta gå på bara trender.. skulle vilja påstå att alla dom är ganska blåsta och dumma i huvudet..det är sant, jag vet)

Blä

Det finns nog inget mer jag hatar än otrohet och jag kan säga att jag ALDRIG någonsin kommer att vara otrogen, det vet jag! Aldrig.. Fy skäms på er som varit det, ni vet att det är fel (skriver detta inte pga någon särskild anledning, jag bara hatar det).

Jessica i spagat


<3


RSS 2.0